اینترنت از بدو ورودش تا امروز، چیزهای زیادی را دستخوش تغییر کرده است. از روابط اجتماعی گرفته تا شیوهی خرید کردن. از امکانات نامحدود شنیدن موسیقی تا پیشرفتهترین تمرینهای ورزشی در یک تلفن کوچک و هزاران مثال گفته و ناگفتهی دیگر. این مثالها در حوزهی کسب و کار هم کم نیست. صدها و هزاران شیوه و امکانات تازه برای پا گرفتن کسبوکارهای تازه. برای مدیریت گروههای کاری و شیوههای جدیدی برای خلاقیت و ثبت آنها. بیشک بخش اعظمی از آغاز و تداوم یک کسبوکار موفق، ایدهپردازیست. در واقع جایی که کسبوکار میتواند تفاوت خود را با دیگر رقبایش مشخص کند همانا ایدههای نو و خلاق است. در گزارش امروز، نگاهی میاندازیم به ابزارهایی که اینترنت و گوشیهای هوشمند و اپلیکیشنها در اختیار ایدهپردازان حوزهی کسبوکار گذاشتهاند.
یادداشتبرداری به شیوهای مدرن
بدون شک اصلِ اول ایدهپردازی، یادداشتبرداری برای ثبت و نگهداریِ ایدههاست. پیش از این ایدهپردازان ناچار بودند که ایدههایشان را در دفترچههای یادداشت، بنویسند. دفترچههایی که همیشه برای رجوع به آن مجبور به حمل کردنش بودند یا گاهی که ایدهای به ذهنشان میرسید دفترِ ایدههایشان را جایی جا گذاشته بودند یا آن را همراه خود نداشتند. اما حالا شما میتوانید تمام ایدههایتان را روی موبایل یا تبلت یا لپتاپتان داشته باشید و به هر کدام از وسایل ذکرشده که دسترسی نداشتید میتوانید با وسیلهی دیگری به آن یادداشتها دسترسی داشته باشید. بهترین و موثرترین برنامهی موجود برای این که دفتر یادداشتِ ایدههایتان باشد نرمافزار اورنوت است. این نرمافزار به شما یک فضای بینهایت روی ابرها میدهد که همهی یادداشتها و ایدههایتان را یکجا در اختیار داشته باشید. میتوانید عکس، صدا و یا طرح دلخواهتان را به یادداشتتان ضمیمه کنید و هر زمان که خواستید روی تلفن هوشمند، تبلت و یا کامپیوترتان به آنها دسترسی پیدا کنید. طرز کار سادهای دارد. شما هر زمان یادداشتی را به این دفترچهی الکترونیک اضافه کنید این نرمافزار همزمان آن را روی اکانت اصلی شما ذخیره میکند و این به معنای اجازهی دسترسی در هر دستگاه مختلف است. این نرمافزار با نام
Evernote
برای سیستمعاملهای آیاواس، اندروید، ویندوز و لینوکس در دسترس است.
طراحی برای پروژههایتان را آغاز کنید
یکی دیگر از نرمافزارهایی که هر ایدهپردازی برای کسبوکارش احتیاج دارد یک دفتر طراحیست. دفتری که مخصوص عاشقان کسبوکارهای کوچک و به همین منظور طراحی شده باشد. ما به شما “پِیپِر” را معرفی میکنیم. این نرمافزار به گوشی هوشمند و تبلتتان اجازه میدهد یک دفترچهی طراحی و ایدهپردازی با امکانات مختلف باشد. با انواع قلمها، امکانات اشتراکگذاری و امکان ضمیمهشدن به باقیِ فایلهای شما. نیازی به قلم هم ندارید. این نرمافزار طوری طراحی شده که به انگشت شما این امکان را میدهد که بهترین قلم باشد. انگشت شما در این نرمافزار از هر مداد، رواننویس، خودنویس و ماژیکی که سراغ دارید هوشمندتر است. این اپلیکیشن برای تبلتِ اپل عرضه شده است. اما نرمافزارهایی مشابه برای سیستمعاملهای اندروید هم وجود دارد. اگر آیپد ندارید و سیستمعامل گوشی یا تبلتتان اندروید است میتوانید نرمافزار کارآمد
Adobe Ideas
را به کار بگیرید.
نمونههای مشابه را دیدبانی کنید
یکی از بزرگترین مزایایی که یک ایدهپرداز و کارآفرین باید داشته باشد بررسیِ نمونههای مشابه محصولیست که او در صدد طراحی و تولیدش است. یک کارآفرین و ایدهپرداز باید محصولات مشابه را زیرنظر داشته باشد. از آنها الهام بگیرد و از نگاهکردن به نمونههای مشابه متوجه نقص ایدهی خود شود. اینترنت برای این نیاز شما هم بیکار ننشسته است. وبسایت Behance.net وبسایتیست که طراحان و ایدهپردازان پروژههای خود را روی آن منتشر میکنند. از هر دسته و محصولی که فکرش را بکنید روی بیهانس وجود دارد. اگر ایدهتان در بازار موسیقیست یا اگر محصولی که دوست دارید تولید کنید مربوط به بازار خوراکیست و دوست دارید بستهبندیهای تازهی مشابه را بررسی و مقایسه کنید و هر مثال دیگر، این وبسایت برای شماست. شما هم میتوانید ایدهها و نمونهکارهایتان را روی این وبسایت آپلود کنید و آن را در معرض دید یک میلیون کاربر این وبسایت قرار دهید. یک کارآفرین متخصص، همیشه محصولاتش را در معرض نقد و نظر میگذارد.
این بخش اول از مجموعهی “زندگیِ آنلاین یک کارآفرین” بود. شما هم اگر پیشنهادی برای این بخش دارید، آن را برای ما به روزنامهی کسب و کار برسانید. مطمئن باشید از تجربیات شما استفاده خواهیم کرد. ادامه دارد…
این مطلب پیش از این در روزنامهی کسب و کار منتشر شده است
یادداشت خوبی بود. منتظر ادامه آن هستم.