اختصاصی فوتون: آنهایی که این روزها بر روی دکههای روزنامهفروشی، سوپرمارکتها و فروشگاههای محصولات ویدئویی، پوستر جدید آلبوم “روی دیگر” بهرام رادان را میبینند، حس متفاوتی دارند. خبری از زرق و برق بیهودهی پوستر آلبومهای معمول موسیقی نیست. یک عکس سیاه و سفید است از بهرام رادان که بر یک پخشکنندهی صدا تکیه کرده و یک گیتاریست که در پشتِ رادان، انگار دارد گیتارش را کوک میکند. انگار رادان بین ضبط موسیقیاش زمانی برای فراغت پیدا کرده و با خیالی آسوده جلوی دوربینِ عکاسِ این پوستر نشسته است.
پوستر آلبومهای موسیقی در سالهای اخیر به هیچوجه جدی گرفته نشده است. پوستر که میتوان گفت قویترین ابزار برای مخاطب در جهت ترغیب او برای برخورد با یک اثر هنریست بیشتر به یک شوخی میماند. تایپوگرافیهای بزرگ و حساب نشده در سراسر پوستر و عکسهای غیرحرفهای که تفاوت چندانی با عکسهایی که آتلیههای عروس میگیرند نمیکند. اما در مورد پوستر آلبوم “روی دیگر” بهرام رادان، همهچیز فرق میکند. لوگوی پوستر به طرز هوشمندانهای کوچک و در کنار پوستر کار شده است به طوری که به اصل اثر ضربه نزده است. همچنین از روتوشهای بیجهت روی صورت آرتیست خبری نیست. مهمترین مسئله این است: به”پوستر آلبوم موسیقی” به عنوان یک محصول حرفهای نگاه شده است. کاملاً مشهود است که پوستر در دقیقهی ۹۰ آماده نشده و برای تولیدش زمان و هزینهی کافی شده است.
در تولید محصولات و کسبوکارهای هنری، هر تکه از اثر مهم است. از طراحی لوگو گرفته تا حتی پوششی که سیدی موسیقی در آن قرار میگیرد. هر کدام از جزئیات که فراموش شود، کُلِ اثر مورد حمله قرار میگیرد. در پوستر آلبوم روی دیگر، روحِ موسیقی این آلبوم در نظر گرفته شده است؛ چنان که “استیو جابز” در زندگینامهاش میگوید محصولات اپل روح دارند و باید به تکتک جزئیاتش مثل یک اثر هنری نگاه کرد. کاری که گروه تولید آلبوم بهرام رادان آن را به خوبی انجام دادهاند. عکاس پوستر بهرام رادان، “رضا بهرامینژاد” فیلمساز و عکاس ایرانیست. در پایین میتوانید پشتِ صحنهی عکاسی این آلبوم را از فوتون ببینید.
Reza Bahrami – Other side’s Poster photography from Photon.ir on Vimeo.
مرسی آقای رادان
isooooo
من نمی فهمم که چرا تا بازیگرای ما یه خرده معروف میشن میرن سراغ خوانندکی!!!!!؟؟؟؟؟؟؟
آخه مگه بچه بازیه؟؟؟!!!!!
بعد از سلام به نظر من هر کس در حیطه کار اصلی خودش باید فغالیت کند جناب رادان عزیز هم همینطور ما به اندازه کافی خواننده داریم.
اینکه نوشته اید: “… عکسهای غیرحرفهای که تفاوت چندانی با عکسهایی که آتلیههای عروس میگیرند” من را به فکر کردن واداشت. به نظر من همین، جملهای بسیار غیرحرفه ایست. حالا نخواهیم بگوییم هنر، ولی هر کسب و کاری، لایه های مختلف خودش را دارد. از بازاری و عامه پسند گرفته تا پست مدرن و برای مشتریان خاص. درهمین به اصطلاح آتلیه عکاسی عروس هم می توان عکسهای مستند و خوبی ارائه کرد که قابل مقایسه با عکسهای حتی خبری جمعی که خودشان را هنرمند می دانند نباشد. خب حالا وقت مقایسه نیست. فقط خواستم بگویم کسی که می خواهد حرفهای باشد و تلاش می کند برای بالا بردن سطح سلیقه جمعی، نباید از این اصطلاحات استفاده کند.
سپاس از تذکر به جای شما.
من فکر میکنم هر کسی توی هر کاری که باشه، تا آخر عمرش جای پیشرفت کردن داره.
کسی که فکر میکنه حرفه ای شده، متوقف میشه… در حالی که شما هیچوقت یک حرفه ای واقعی رو در حالت توقف نمی بینید…!