اگر از بچههای نسل سوم باشید یا خود بچهدار شدهاید یا حتماً از دوستانتان کسی را سراغ دارید که تازه پدر یا مادر شدهاند. شاید زمان کودکی ما دوربینهای خانگی آنقدر که امروز در دسترس هستند در دسترس نبودند و اگر بودند مجهز به تکنولوژی دیجیتال نبودند که مثل امروز بتوانند صدها عکس را به راحتی بگیرند و اینور و آنور به اشتراک بگذارند. امروز با حضور تکنولوژی دیجیتال دیگر همه میتوانند عکسهای زیادی از کودکانشان بگیرند و برای دوستان و آشنایان بفرستند و در آلبومهایشان نگهداری کنند. اما چقدر عکسهایی که با دوربینهایی که میگیریم عکسهایی با ایدهها و کیفیت عالی هستند. آیا عکسهایی هستند که انتخاب اول ما برای آلبوم کودکانمان باشند؟ “نیو” پروژهای است که برای عکاسی حرفهای از کودکان پا به عرصه گذاشته است.
خودشان در سایتشان اینطور نوشتهاند: ”
نیـوْ، عکاسی است که دوست دارد قشنگترین تصویرها را از دنیای رنگارنگ و بینظیر بچهها خلق کند تا جذابیت، ناب بودگی و یکتاییِ این انسانهای فوقالعاده را در همه حالتها و موقعیتها نشان دهد. وقتیکه شادند و از ته دل میخندند، وقتی جدیِجدی غرق بازی میشوند، وقتی نقشهای جورواجور بازی میکنند، وقتی از کشفهای تازهشان شگفتزده میشوند، وقتی غمگین یا عصبانی میشوند و حتی وقتی حسابی لج میکنند و بزرگترها هیچجور حریفشان نمیشوند!
تفاوت نیـوْ با بیشتر همکارانش در این است که هرگز کودکان را تنها به چشم سوژه بامزه و پرطرفدار برای دوربین عکاس نمیبیند، به آنها ژستهای از پیشمعین نمیدهد، از آنها نمیخواهد به دوربین لبخند بزنند و بگویند سیــــب!، آنها را با دکورهای شلوغ و تصنعی احاطه نمیکند؛ در عوض تلاش دارد به روح کودکانه آنها نزدیک شود و حالتهای طبیعیشان را با مهارت در تکنیکهای عکاسی و نورپردازی، انتخاب زاویههای مناسب و شکار لحظههای ناب، به خوبی تصویر کند.
نیـوْ، دوست مهربان و صبوری است که در مکانها و مناسبتهای مختلف همراه بچهها میشود: استودیوی عکاسی، پارکها و فضاهای طبیعی، خانه و اتاق شخصی آنها و جشنها و برنامههای جمعی کودکان. نمونه عکسهایی از هرکدام را میتوانید اینجا ببینید.
اما عکاس نیو، جزو معتبرترین نویسندههای حوزهی عکاسی کشور است که شاید یادداشتهایش دربارهی عکاسی را در مجلهی “حرفه؛ هنرمند” خوانده باشید؛ سارا زندوکیلی. در وبسایت نیو درباره زندوکلیلی اینطور نوشتهاند:
نیـوْ را سارا زندوکیلی پایهگذاری کرده است.
سارا در دوران کودکی و نوجوانی عاشق نقاشی و نوشتن داستان بود و به موسیقی هم علاقه داشت. اما بزرگ که شد، در رشته دندانپزشکی تحصیل کرد. سال ۸۴ از دانشگاه شهیدبهشتی فارغالتحصیل شد. مدتی بعد به عکاسی کردن علاقه پیدا کرد و این تجربه جدید به مرور برایش جدیتر شد. سه سال بعد به کلی از دندانپزشکی به عکاسی رو آورد و مشغول تحصیل این رشته در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و در سال ۹۰ فارغالتحصیل کارشناسی ارشد عکاسی شد. در این مدت در چند نمایشگاه عکس شرکت کرد و همکاریهایی هم در زمینه ترجمه و نگارش مقالههای عکاسی با نشریات هنری از جمله “حرفه: هنرمند” داشت. بعد از این دوره، مدتی هم در دانشکده هنرهای زیبا، به تدریس در رشته عکاسی، مقطع کارشناسی پرداخت.
سارا پرترهنگاری استودیویی را سال ۸۸ شروع کرد و بعد از چند سال عکاسی از کودکان را زمینه اصلی فعالیت حرفهای خود قرار داد.. چون به باورش بچهها هدیههای فوقالعاده باارزشِ دنیای ما هستند و ثبت تصویر کودکی با هنر عکاسی میتواند شیوهای برای نشان دادن توجه و قدر دانستنمان نسبت به وجودشان باشد و همینطور راهی برای به یاد آوردن و نزدیک شدنِ دوباره به دنیای بکر و جادویی کودکی.
نیو همچنین ایدههایی برای عکاسی در مکانهای مختلف برای کودکان دارد؛ فضاهای شخصی، فضاهای بیرونی، اتاق خواب، پارک و … . البته ایدهی جذاب دیگری هم دارد که آن ادیت و ویرایش دوبارهی عکسهاییست که خانوادهها از کودکانشان با دوربینهای دیجیتالشان میگیرند.
برای دیدن باقی ایدهها، نمونهکارها و لیست قیمتها به وبسایت نیو سر بزنید.